Παρουσίαση του Κονγκό
There are no translations available.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (Γαλλικά: République Démocratique du Congo, πρώην ΖΑΙΡ - πρώην Βέλγικο Κονγκό ) είναι μια χώρα της Κεντρικής – Ανατολικής Αφρικής με πληθυσμό κοντά στα 100.000.000 κατοίκους και έκταση 2.345.410 km². Η χώρα χαρακτηρίζεται και πήρε το όνομά της από τον μεγάλο ποταμό Κόνγκο ο οποίος με τους παραποτάμους του διασχίζει ολόκληρη τη χώρα. Καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της λεκάνης του ποταμού Κόνγκο, ενώ προς τα ανατολικά του κλείνεται από το υδάτινο τείχος των λιμνών Ταγκανίκα, Κίβου, Εδουάρδου, Αλβέρτου κ.ά.

Συνορεύει με το Γαλλικό Κονγκό, την Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, την Ουγκάντα, το Σουδάν, την Ρουάντα, το Μπουρούντι, τη Ζάμπια, την Αγκόλα. Πρωτεύουσα είναι η Κινσάσα. Πρόεδρος της χώρας είναι ο Εξοχότατος Ζοζέφ Καμπιλά.

Ως Επιμελητήριο και σύμφωνα πάντα με τον Α΄ Αντιπρόεδρο & υπεύθυνο για την Ελλάδα οφείλουμε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να επενδύσουν ή να εμπορευθούν στην εν λόγω χώρα, ότι το σημερινό ΚΟΝΓΚΟ με την νέα του ονομασία ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΓΚΟ R.D.C., έχει αφήσει πίσω του το άσχημο παρελθόν με τους εμφύλιους, τις λεηλασίες & την πολιτική αστάθεια. Δεν έχει καθόλου εγκληματικότητα, δεν κινδυνεύεις & μπορείς να κυκλοφορήσεις άφοβα. Η επενδυτική επιχειρηματικότητα υποστηρίζετε από το κράτος, παρέχονται φορολογικές απαλλαγές, ενώ έχει γίνει πολύ εύκολη η μετάβαση στην ΚΙΝΣΑΣΑ την πρωτεύουσα του, που αριθμεί 15.000.000 πληθυσμό, με καθημερινές πτήσεις της TURKISH AIRLINES από ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΚΙΝΣΑΣΑ, με κόστος εισιτηρίου σχεδόν στην μισή τιμή από τις άλλες εταιρείες που έχουν δρομολόγια.

Το CONGREC είναι προς διάθεση των ενδιαφερομένων επενδυτών και επιχειρηματιών για οποιαδήποτε απαραίτητη πληροφορία.

Οι Εθνοτικές ομάδες

Στο Κονγκό υπάρχουν περίπου 250 εθνοτικές ομάδες, οι οποίες μπορούν να χωριστούν σε διάφορα γκρουπ ομάδων ή φυλές. Ένα γκρουπ ομάδων με την ονομασία Μπαντού (περίπου το 80% του πληθυσμού) έχει ως κύριες εθνοτικές ομάδες: τους Λούμπα (18%), Μόνγκο (17%), Κόνγκο (12%), ούτου και Τούτσι (10%), Λούντα, Τσόκουε, Τετέλα, Μπανγκάλα, Σχί, κτλ.. Όλοι οι υπόλοιποι χωρίζονται μεταξύ τους στην Σουδανική φυλή, Νιλοτική φυλή, τους Χαμίτες και τους Πυγμαίους.

Η πλειοψηφία των Κονγκολέζων είναι Χριστιανοί. Οι Καθολικοί αποτελούν το 40% του πληθυσμού, οι προτεστάντες το 28%, οι Κιμπαγκίστ (ένα σημαντικό δόγμα αφρικανικής καταγωγής) το 20%. Υπάρχουν επίσης μικρές μουσουλμανικές κοινότητες με 0,9% του πληθυσμού, Εβραίοι με 0,2% και το υπόλοιπο 10,9% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

 
GREECECONGO

Newsletter Subscription

Subscribe to our mailing list in order to receive updates about our activities in Congo.

ADVERTISEMENTS
Banner
Banner
Banner
Created byPixelweb :: Web Solutions